Tafeltennisvereniging Diemen

Amsterdamse sportweekOpen je Club -  Tafeltennis

TTV Diemen -Team IJburg

  

Tijdens de Amsterdamse Sport- en beweegweek 2023: Voor vriendjes en vriendinnetjes!

Op vrijdag 15 of vrijdag 22 september speel je mee van half 4 tot half 5 in de
gymzaal van Laterna Magica
Eva Besnyöstraat 491
Amsterdam-IJburg

 

Gratis voor jeugd van 7 jaar tot 15 jaar

Batjes en balletjes zijn beschikbaar. Sportieve kleding en zaalschoenen zijn verplicht.

Wil je daarna les krijgen?  Koop dan een strippenkaart.

Deze kost slechts € 35,-- voor 10x spelen (14 weken geldig)

Schrijf je wel eerst in!

Klik op deze link https://forms.office.com/e/sdqXgGF5wB    of scan de QR code

asd sportweek scan

 

Uitslagen toernooi jeugd Diemen en IJburg einde lesjaar gehouden op 13 juli 2023 in Diemen

 

Groep A + B

1e. Andrew Lin

2e. Thijmen Slok

3e. Mauro Korse

4e. Ward Overmars

5e. Onne Bouwer

6e. Ferron Groot

7e. Antony Whu

8e. Menno Freudenberg      

Groep C+ D

1e. Vanja Dramicanin

2e. Quincy Kaarsemaker          

3e. Maurits Jansen

4e. Vova Khmurchyk

5e. Petar Apostolski

6e . Thijmen Klaasse

Groep E+ F

1e. Tim Stoffels

2e. Hugo van Twillert           

3e. Aseda Mensah

4e. Maup Borreman

5e. Yoshua Wieman

6e. Juliet Lacy

7e. Elena Ilmova

8e. Lorenzo Bruno

Groep G+ H

1e. Thomas Heeremans

2e. Cas van de Sanden

3e Laurens Verlaat

4e. Mete Bakir

5e. Beatrix Dalmazzo

       

 

 

6c7307cc 058a 4ccb 8652 eda780ef5d84Zaterdag 10 en zondag 11 juni werden de Amsterdamse Jeugdkampioenschappen gehouden.

Maar liefst 15 leden van de TTV Diemen verschenen aan de tafels om zich (op twee na) voor het eerst te meten met de leden van  clubs uit Amsterdam, Weesp en Amstelveen. Het overgrote deel van de Diemen en IJburg jeugdleden spelen nog geen competitie en hebben dus ook nog niet veel wedstrijdervaring. Dit was een mooie gelegenheid om daarmee kennis te maken. Naast recreanten deden er onverwacht ook spelers en speelsters mee die al enige tijd competitie  spelen. Daardoor werden de verschillen soms wel erg groot.

De enige twee competitiespelers die namens Diemen meededen waren Onne Bouwer – op zaterdag -  en Christian Veenhoven – op zondag. Zij werden 3e respectievelijk  4e in hun categorieën.  Prima resultaten tegen sterke tegenstanders uit de verschillende hogere klassen. Gefeliciteerd mannen! 

Een aantal spelers van Diemen/IJburg wist zaterdag toch echt ook wel indruk te maken. Damian, Thijmen, Alexander en Ferron speelden sterk. Ferron wist zelfs 2e te worden in de poule en werd vervolgens geplaatst  in de A poule bij de sterksten (niveau tot 2e klasse). Helaas trof hij in de knock-out fase Puck Zunnebeld van Victory. Weesp. Zij won afgetekend en bereikte daarna de halve finale en werd uiteindelijk 3e. Ondanks de teleurstelling mag Ferron trots zijn met dit resultaat. 

Er werd nog een troostpoule gespeeld voor de nummers 5 en 6 uit de poulefase. Hierbij  vielen 3 Diemenaren in de prijzen. Hugo van Twillert werd eerste. Vova Khmurchyk werd 2e en Tim Stoffels 3e. Zij gingen uiteindelijk  met een prachtige beker naar huis. Het was wel jammer dat er toen al een aantal kinderen naar huis waren gegaan terwijl ze nog konden meedoen in deze troostpoule. 

 

IMG 1675

Afgelopen vrijdag heeft Kant (spreek uit Kaan) tijdens de lesssen op IJburg met goed gevolg examen afgelegd bij onze bevoegde trainer Maurice Schulte.

Van harte gefeliciteerd! Kant! Hij is nu officieel onze jeugdtrainer in Diemen. De opleiding was ook specifiek gericht op het omgaan en trainen van beginnende en gevorderde jeugd.

Hij heeft aangegeven zo snel mogelijk door te willen gaan met de volgende opleiding n.l. Tafeltennistrainer 3. Met dit diploma mag hij dan ook onze senioren recreanten  en competitiespelers trainen.

De TTV Diemen steunt hem hierbij van harte en hoopt de komende jaren van zijn inzet en kwaliteiten te mogen profiteren. 

Maurice feliciteert Kant met het behaalde diploma. Zie foto:  links Maurice en rechts Kant!

 

 

Afgelopen zaterdag 20 mei hebben Christian Veenhoven en Freddy vanden Hooven (Jeugd 1) de TTV Diemen vertegenwoordigd bij het landelijk tafeltennistoernooi van TTV Amstelveen. Het toernooi werd gehouden in Sporthal de Meerkamp ter gelegenheid van het 75jarig bestaan van TTV Amstelveen. Wij feliciteren deze sympathieke club met dit prachtige lustrum!

Er waren 90 deelnemers vanuit verschillende regio’s in Nederland. Freddy en Christian hebben beiden opnieuw getoond tot de toppers van hun klasse te behoren. Christian werd uiteindelijk 2e in zijn klasse poule en in het dubbel werd samen de halve finale bereikt. Mooie reclame voor de ontwikkeling van de TTV Diemen Jeugd! Voor de geïnteresseerden hierbij hun indeling en hun resultaten. https://www.toernooi.nl/tournament/D26FFD3B-09C7-4211-91E8-2A09C4581A3D/player/14 https://www.toernooi.nl/tournament/D26FFD3B-09C7-4211-91E8-2A09C4581A3D/player/13

een

Vanwege zijn hoge rating mocht Christian de afdeling Noord Holland, samen met 2 andere jeugdspelers, vertegenwoordigen in de D categorie tijdens de Nederlandse Kampioenschappen tafeltennis. Het jeugdtoernooi werd afgelopen zaterdag 25 maart gehouden in het prachtige Landstede Sportcentrum in Zwolle. Via een zware zevenkamp wist Christian zich met slechts 1 verliespartij  te plaatsen bij de laatste 8 jeugdspelers van Nederland. Een bijzondere prestatie waar hij en ook wij trots op mogen zijn. Christian had zijn zinnen gezet op een finaleplaats en dat leek binnen handbereik. In 5 games verloor hij echter in een gelijkwaardige strijd van zijn tegenstander en dat was flink balen.

Ondanks de uitschakeling kan hij terugkijken op een fantastische tafeltennis dag en een dito resultaat. Gefeliciteerd! Je hebt TTV Diemen/Team IJburg op een waardige manier vertegenwoordigd!

twee

drie

peter erelidHoi allen,

Tijdens de afgelopen ALV ben ik afgetreden als bestuurslid Jeugdzaken. De ontwikkelingen bij de jeugdafdelingen in Diemen en IJburg waar ik mij sterk voor inzet, vragen zoveel aandacht, dat ik mij daar, naast het geven van de lessen, zoveel mogelijk voor wil inzetten. De club wil en verdient een sterke en stabiele jeugdafdeling. Samen met Danny, Kant, Lucia, Martin en Bram in Diemen, Martine, Rachel en Maurice in IJburg en de medewerking van de ouders wordt daar hard aan gewerkt.

Dit jaar ben ik 50 jaar lid van de TTV Diemen en ben dat nog steeds met veel plezier. Tijdens de vergadering kreeg ik als afscheid van het bestuur voor het 50 jarig lidmaatschap en vrijwilliger jeugdzaken/bestuurslid sinds 2011,naast een prachtige bos bloemen en een fles wijn,  een oorkonde uitgereikt waarop ik tot erelid ben benoemd. Dat was voor mij een grote verrassing. Het gebaar waardeer ik zeer en ik ervaar deze benoeming ook als een hele eer!

Maar, ik ben voorlopig nog niet met "Clubpensioen" hoor!

Ik hoop dat er binnenkort iemand komt die tot het bestuur wil toetreden, dan is het team weer compleet. Ik roep iedereen op die een steentje wil bijdragen.

Met sportieve groet,

Peter Fritz

 

Na enige jaren onderbreking o.a. wegens corona vonden op 15 december jl. weer clubkampioenschappen plaats. Gekozen was voor 2 categorieën: recreanten, 6e klasse (B) en jeugd-, 3e en 4e klasse spelers (A). De opkomst was boven verwachting. 14 in de B-categorie en 16 in de A-categorie.

Na de poulefase volgden de kwartfinales in beide categorieën. In de poulefase in divisie A meteen een verrassing. Ramon als eerste geplaatst kwam niet tot de kwartfinales met name omdat hij met een plank speelde overigens. De 3 jeugdleden Christiaan, Freddy en Lucas weerden zich goed maar haalden de kwartfinales niet.

De uitslagen van de kwartfinale (A) met een paar echte thrillers:

Danny – Arnell 2-1

Kees – Martin 0-2

Arie – Tom 2-1

Philip – Mikal 1-2

In de halve finales won Danny van Martin, zijn ploeggenoot, met 2-1. Ook dat was close. Arie, pas bij de club, had niet heel veel kans tegen Mikal (0-2). Om de 3e en 4e plaats won Martin van Arie, die hem met zijn lastige spel nog in de poulefase had geklopt, met 2-0. Danny won regulier van Mikal, zodat Danny clubkampioen werd.

Eindstand categorie A:

  1. Danny
  2. Mikal
  3. Martin
  4. Arie

In de B-categorie bleef Sora verassend Martijn voor in de poule en werd Leobard als competitiespeler onverwacht uitgeschakeld door Ronald. 

De kwartfinales eindigden als volgt:

Sora – Yolande 2-0

Martijn – Ronald 2-0

Frans – Jef 2-1

Jacques – Henk 2-0

De wedstrijd tussen Frans en Jef mondde zoals verwacht uit in een heus schuifduel, dat na een half uur pas gewonnen werd door Frans. De overige uitslagen lagen voor de hand.

IN de halve finales stuitte Martijn opnieuw op Sora, maar won nu wel met 2-1. Frans ging met 2-0 roemloos ten onder tegen Jacques. De strijd om de 3e en 4e plaats won Frans van Sora, die dus na een flitsende toernooistart eindigde als 4e. Jacques en Martijn (oud-ploeggenoten) speelden een spannende finale, waarbij Martijn, die een tijd uit de roulatie was geweest, met 2-1 aan het langste eind trok. 

De jeugd traint  van 17.00 tot 18.00 uur (groep1) en van 18.30 tot 19.30 uur.( groep 2 en 3)

Tot begin van de schoolvakanties zijn de senioren welkom van 19.30 tot 22.30 uur.