Tafeltennisvereniging Diemen

Na enige jaren onderbreking o.a. wegens corona vonden op 15 december jl. weer clubkampioenschappen plaats. Gekozen was voor 2 categorieën: recreanten, 6e klasse (B) en jeugd-, 3e en 4e klasse spelers (A). De opkomst was boven verwachting. 14 in de B-categorie en 16 in de A-categorie.

Na de poulefase volgden de kwartfinales in beide categorieën. In de poulefase in divisie A meteen een verrassing. Ramon als eerste geplaatst kwam niet tot de kwartfinales met name omdat hij met een plank speelde overigens. De 3 jeugdleden Christiaan, Freddy en Lucas weerden zich goed maar haalden de kwartfinales niet.

De uitslagen van de kwartfinale (A) met een paar echte thrillers:

Danny – Arnell 2-1

Kees – Martin 0-2

Arie – Tom 2-1

Philip – Mikal 1-2

In de halve finales won Danny van Martin, zijn ploeggenoot, met 2-1. Ook dat was close. Arie, pas bij de club, had niet heel veel kans tegen Mikal (0-2). Om de 3e en 4e plaats won Martin van Arie, die hem met zijn lastige spel nog in de poulefase had geklopt, met 2-0. Danny won regulier van Mikal, zodat Danny clubkampioen werd.

Eindstand categorie A:

  1. Danny
  2. Mikal
  3. Martin
  4. Arie

In de B-categorie bleef Sora verassend Martijn voor in de poule en werd Leobard als competitiespeler onverwacht uitgeschakeld door Ronald. 

De kwartfinales eindigden als volgt:

Sora – Yolande 2-0

Martijn – Ronald 2-0

Frans – Jef 2-1

Jacques – Henk 2-0

De wedstrijd tussen Frans en Jef mondde zoals verwacht uit in een heus schuifduel, dat na een half uur pas gewonnen werd door Frans. De overige uitslagen lagen voor de hand.

IN de halve finales stuitte Martijn opnieuw op Sora, maar won nu wel met 2-1. Frans ging met 2-0 roemloos ten onder tegen Jacques. De strijd om de 3e en 4e plaats won Frans van Sora, die dus na een flitsende toernooistart eindigde als 4e. Jacques en Martijn (oud-ploeggenoten) speelden een spannende finale, waarbij Martijn, die een tijd uit de roulatie was geweest, met 2-1 aan het langste eind trok.