Anuar JoeriOp zondag 3 december is de kwartfinale van de Natiale Jeugdmeerkampen gespeeld. Verdeeld over drie locaties werden door alle leeftijdscategorieen gestreden om de plekken die recht geven op deelname aan de halve finale in Assen. Deze zal worden gespeeld in februari 2018. Voor Diemen mochten 4 spelers aantreden, Jayno in Nijmegen en Joeri, Anuar en Leia in Arnhem. Beide jongens pupillen (Joeri en Anuar) maakte er een spannende dag van.

In de poule van Joeri was er één speler die met kop en schouders boven de rest uitstak, hoewel deze speler wel een game aan Joeri moest afstaan. Voor de plaatsen 2 tot en met 4 was het wel erg spannend. Voor de laatste ronde stond Joeri 4e met een winstpartij minder dan Deen Rombouts en Jimmy Cheung. De laatste ronde tegen Deen moest dus sowieso woren gewonnen om 1 van de jongens boven hem te achterhalen. Het leek na de eerste twee games een gelopen race. Beide games werden door Joeri gewonnen. Daarna liep de motor enigszins vast en verloor Joeri game 3 en 4. Spannend tot het einde dus. Joeri kon zich herpakken en won uiteindelijk met 11-7 de 5e game. Omdat Jimmy van de koploper verloor eindigde er 3 jongens dus op een gedeelde 2e plek. En dus werd het tijd voor de meerkampregel om een definitieve einduitslag op te maken. Na het uitrekenen van de gamecoefficiënt bleek dat Joeri op de 3e plek eindigde en dus zeker is van deelname aan de halve finale.

Ook bij Anuar moest de meerkampregel er aan te pas komen om de eindstand in de poule te kunnen opmaken. Ook hier drie jongens met hetzelfde aantal punten. Het was echter iets minder spannend dan in de poule van Joeri omdat jongens in de poule van Anuar gedeeld op de 1e plek eindigde en dus alle drie doorgaan naar Assen. Maar dat ook hier na het berekenen van de gamecoefficiënt Anuar al eerste eindigde maakte het voor Anuar natuurlijk wel een stuk leuker. En na een goede, geconcentreerde partij tegen een noppenspeler was dat ook eigenlijk wel verdiend.

Voor Leia is de kwartfinale het einde van de NJM voor dit seizoen. In haar vijfkamp wist ze helaas geen partij te winnen. Voor Leia is het spelen van veel wedstrijden op dit moment het allerbelangrijkst.

Jayno speelde helaas op een andere locatie, maar ook hij wist zich met een mooie derde plek in zijn poule te plaatsen voor de halve finale in Assen.

s2sdefault