Zaterdag 17 juni heeft een pilot plaats gevonden van de nieuw op te zetten schoolcompetitie.
Deze competitie wordt verspeeld tussen verschillende basisschoolteams, en worden kinderen uitgedaagd om wedstrijden te spelen buiten de eigen school. De wedstrijden vinden plaats bij een vereniging met actief jeugdbeleid. De kinderen komen van scholen waar structureel tafeltennis wordt aangeboden, of buurtverenigingen waar meerdere kinderen van 1 school samen komen om wekelijks te trainen. Gastvereniging was dit keer Tempo Team. Om 9:30 uur werd de zaal geopend en al snel kwamen de eerste fanatiekelingen binnen. In totaal zijn er 15 kinderen geweest van 4 scholen.

De 7e Montessorischool met 7 kinderen. De Willibrordschool met 5 kinderen, de Meidoornschool met 1 kind en de Rivierenschool met 2 kinderen. Er werd goed gestreden en zeker op hoog niveau voor kinderen die nog geen competitie spelen. Om 11:00 uur hadden de meeste kids er al aardig wat wedstrijdjes op zitten en hielden we een kleine break. Hier gaven we de ouders ook de gelegenheid om met hun zoon of dochter te spelen. En de ouders waren minstens net zo fanatiek als hun kind! Na een korte pauze hebben we tot 11:30 uur nog een paar rondes gespeeld. En zo kwamen we op een eindstand.

Willibrordschool met maar liefst 30 gewonnen wedstrijden op de 1e plek.
7e Montessori met maar 1 punt verschil, dus 29 gewonnen wedstrijden op de 2e plaats.
7e Montessori team 2 met een speler van de Meidoorn erbij hadden 7 punten bij elkaar gespeeld. En de Rivierenschool 5 punten.

IMG 20170619 WA0000De kinderen en ouders kijken nu al uit naar de volgende competitiedag!
De wedstrijden werden professioneel geleid door Frank Breg van het bedrijf ‘’Racketsport4everyone’’ samen met Joeri de Wagenaar van Tempo Team. Na afloop van deze mooie ochtend heeft Joeri nog een en ander over de club verteld, waarbij de kinderen en ouders zeer geïnteresseerd luisterden naar de mogelijkheden van de vereniging. Tevens krijgen alle kinderen binnenkort nog een eigen 3-sterren balletje, met hun naam erop geschreven, zodat ze met deze professionele bal nog flink kunnen oefenen voor de volgende schoolcompetitie.

Iedereen heeft genoten van de wedstrijden, en de goede sfeer, zowel kinderen, als ouders, en begeleiders. Hieronder staan een paar foto’s en een filmpje om een indruk te geven van de sfeer.

Klik hier voor een kort filmpje.

Paul Molenaar