Enkel

Afgelopen 21 januari werd in Panningen het Nederlands Kampioenschap voor D licenties gehouden. Hierbij werd onze TTV Diemen vertegenwoordigd door Sandor Duis en Dylan Plett. Sandor werd als laatste geplaatst in zijn poule door het ontbreken van een rating vanuit de competitie. Dylan behoorde bij de beste 8 spelers van de D licentie, was daardoor poulehoofd en een plek in de kwartfinale was dus de doelstelling.
Sandor’s eerste wedstrijd bleek achteraf een cruciale. Tegen de nummer drie uit de poule Julian Plette, ging hij er met 3-0 af. Na een ingecalculeerde nederlaag tegen Bart van der Zanden en twee goede overwinningen kwam Sandor net te kort voor de tweede plek. Zijn enkeltoernooi zat er dus helaas al op.

Foto NK DVoor Dylan liep het in de poulefase soepel. Met twee keer 3-1 en twee keer 3-0 ging hij als poulewinnaar door naar de volgende ronde. Doordat Dylan niet bij de hoogst geplaatste vier poulehoofden behoorde, moest hij echter een 16e finale spelen. Waar anderen een bye kregen en direct naar de 8ste finale mochten. Deze ronde werd afgedaan als een formaliteit, Danny van het Groenewoud werd eenvoudig met 3-0 aan de kant gezet. In de 8ste finale moest Dylan het opnemen tegen zijn dubbelpartner en clubgenoot Benjamin Knop. In de reguliere competitie was Knop ook een van de tegenstanders, toen een spannende aangelegenheid. Dat werd het ditmaal niet. Na een 2-0 voorsprong moest Dylan nog een game afstaan, maar liet vervolgens zien dat hij de sterkste was en sleepte hem met 3-1 binnen.
In de kwartfinale wachtte voor het eerst een speler uit de landelijke competitie (3e divisie) in de persoon van Gert-Jan de Lange. Dit werd een absolute thriller met hier en daar prachtige rally’s. Pas bij 11-9 in de vijfde game werd de partij in het voordeel van Dylan beslist. Ook de halve finale werd een spektakel. Dylan moest het opnemen tegen Erik Verzijl, die een fanatiek coachende Dicky de Jong had meegenomen. Na een 1-0 voorsprong verloor Dylan de twee volgende games redelijk kansloos, het zag er niet best uit. Maar Sandor, die de overgang naar coach al snel had gemaakt, wist Dylan met de juiste tips weer in de wedstrijd te krijgen. Door terug te komen op 2-2 liep Verzijl toch een mentaal tikje op, zodat Dylan een snelle 5-0 voorsprong pakte in de beslissende game. Dit kwam Verzijl niet meer te boven en met 11-7 was de partij uiteindelijk voor onze Diemenaar.
De finale was bereikt, al een prestatie op zich. Eenmaal daar wil je hem uiteraard ook winnen. Het werd een Amsterdams onderonsje tussen Dylan (in de competitie uitkomend voor het Amsterdamse US) en Tom Helle (TTV Amsterdam). Na de slopende wedstrijden in de kwart- en halve finale moest Dylan nog één keer alles uit de kast halen voor de titel. De finale werd een zeer eenzijdige partij. Het verdedigende spel van Helle was koren op de molen voor Dylan. Alleen in de eerste game kwam Helle in de buurt (11-9), maar daarna overklaste Dylan hem. Hiermee kroonde Dylan zich tot Nederlands Kampioen-D!

Dubbel

Zoals hierboven vermeld werd er ook gestreden om de Nederlandse titel in het dubbelspel. Dylan deed dit samen met Benjamin Knop. Gezien hun individuele rating waren zij het hoogst geplaatste koppel van de D-licentie. Zij moesten het in de poule al opnemen tegen Sandor en zijn willekeurig toegewezen dubbelpartner. Dit werd, net als de andere wedstrijd in de poule, een snelle (3-0) overwinning voor Benjamin en Dylan.
De loting zat nu wel mee, zij kregen een bye in de kwartfinale en stonden dus direct in de halve finale. Hierin moesten ze het opnemen tegen een duo van TTC Middelburg. Een lastige pot, maar gelukkig winnend afgesloten door Benjamin en Dylan. In de finale moesten zij het opnemen tegen de teamgenoten van Benjamin, Eddy Stam en Mathieu Achterberg, een tactisch voordeel dus. Dit werd uitstekend uitgebuit en het was wederom een eenvoudige finale. Met 3-0 haalde Dylan samen met Benjamin ook het Nederlands Kampioenschap-D in het dubbelspel binnen. Dit betekende een zogenaamde ‘clean sweep’ voor de TTV Diemen speler!