De najaarscompetitie 2016 is alweer afgelopen en bij de jeugd mogen we twee teams feliciteren met het kampioenschap. Diemen 2 werd overtuigend kampioen in de 4e klasse. In hun een-na-laatste wedstrijd kon het kampioenschap veilig worden gesteld tegen directe concurrent Nieuw-Vennep. Voor dit team was deze wedstrijd de ste van het seizoen. Bij minimaal 6 punten zou Diemen Nieuw-Vennep op de ranglijst voorbijgaan en was het kampioenschap een feit. En het werd een spannende dag. Bij Milan, die tot deze wedstrijd nog geen partij had verloren, was de spanning misschien te groot, want hij verloor onverwacht twee partijen. Mede daardoor stond het na 9 partijen 5-4 voor Diemen en kon Ares in de laatste partij de competitie beslissen. Ook Ares had tot dat moment nog de volle 100% van zijn wedstrijden gewonnen. Ook bij Ares leek de spanning tevel te worden, maar gelukkig was hij uiteindelijk de zenuwen de baas en won hij de partij, waarmee Diemen 2 kampioen was in de 4e klasse. Ares, Milan, Thomas, Cèzanna en Mikal, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

image003En dan was er ook nog ons vlaggenschip Diemen 1. Voor het tweede seizoen spelend in de landelijk C-competitie. Als snel was het duidelijk dat Wouter, Patrick en Matthijs met Almeerspin zouden gaan uitmaken wie er kampioen zou worden. Na de 5-5 thuis in de heenwedstrijd, boekte Diemen een zeer belangrijke 6-4 overwinning in Almere. Daarmee was het gat met Almeerspin wel geslagen en was het wachten op de beslissende punten. Toch moesten de mannen wachten tot de laatste competitieronde, want tijdens de week daarvoor gleed het team uit tegen Emmen, waar met 6-4 werd verloren. Dan moest het thuis tegen SMD maar gebeuren. Vooraf was duidelijk dat 6 punten zeker genoeg was. En die werden gelukkig al snel behaald. Na de wedstrijd was de stand 6-1 en was Diemen kampioen Landelijk C. Een historisch moment voor onze club. Mannen, gefeliciteerd en heel veel succes volgend seizoen in Landelijk B.