Tafeltennisvereniging Diemen

6c7307cc 058a 4ccb 8652 eda780ef5d84Zaterdag 10 en zondag 11 juni werden de Amsterdamse Jeugdkampioenschappen gehouden.

Maar liefst 15 leden van de TTV Diemen verschenen aan de tafels om zich (op twee na) voor het eerst te meten met de leden van  clubs uit Amsterdam, Weesp en Amstelveen. Het overgrote deel van de Diemen en IJburg jeugdleden spelen nog geen competitie en hebben dus ook nog niet veel wedstrijdervaring. Dit was een mooie gelegenheid om daarmee kennis te maken. Naast recreanten deden er onverwacht ook spelers en speelsters mee die al enige tijd competitie  spelen. Daardoor werden de verschillen soms wel erg groot.

De enige twee competitiespelers die namens Diemen meededen waren Onne Bouwer – op zaterdag -  en Christian Veenhoven – op zondag. Zij werden 3e respectievelijk  4e in hun categorieën.  Prima resultaten tegen sterke tegenstanders uit de verschillende hogere klassen. Gefeliciteerd mannen! 

Een aantal spelers van Diemen/IJburg wist zaterdag toch echt ook wel indruk te maken. Damian, Thijmen, Alexander en Ferron speelden sterk. Ferron wist zelfs 2e te worden in de poule en werd vervolgens geplaatst  in de A poule bij de sterksten (niveau tot 2e klasse). Helaas trof hij in de knock-out fase Puck Zunnebeld van Victory. Weesp. Zij won afgetekend en bereikte daarna de halve finale en werd uiteindelijk 3e. Ondanks de teleurstelling mag Ferron trots zijn met dit resultaat. 

Er werd nog een troostpoule gespeeld voor de nummers 5 en 6 uit de poulefase. Hierbij  vielen 3 Diemenaren in de prijzen. Hugo van Twillert werd eerste. Vova Khmurchyk werd 2e en Tim Stoffels 3e. Zij gingen uiteindelijk  met een prachtige beker naar huis. Het was wel jammer dat er toen al een aantal kinderen naar huis waren gegaan terwijl ze nog konden meedoen in deze troostpoule.