Tafeltennisvereniging Diemen

Aanstaande donderdag 4 mei is de zaal dicht vanwege dodenherdenking 2de WO.

Next Thursday May 4 no tabletennis because we remember the victims of WW 2.

Afgelopen vrijdag heeft Kant (spreek uit Kaan) tijdens de lesssen op IJburg met goed gevolg examen afgelegd bij onze bevoegde trainer Maurice Schulte.

Van harte gefeliciteerd! Kant! Hij is nu officieel onze jeugdtrainer in Diemen. De opleiding was ook specifiek gericht op het omgaan en trainen van beginnende en gevorderde jeugd.

Hij heeft aangegeven zo snel mogelijk door te willen gaan met de volgende opleiding n.l. Tafeltennistrainer 3. Met dit diploma mag hij dan ook onze senioren recreanten  en competitiespelers trainen.

De TTV Diemen steunt hem hierbij van harte en hoopt de komende jaren van zijn inzet en kwaliteiten te mogen profiteren. 

Maurice feliciteert Kant met het behaalde diploma. Zie foto:  links Maurice en rechts Kant!

 

 

 

Afgelopen zaterdag 20 mei hebben Christian Veenhoven en Freddy vanden Hooven (Jeugd 1) de TTV Diemen vertegenwoordigd bij het landelijk tafeltennistoernooi van TTV Amstelveen. Het toernooi werd gehouden in Sporthal de Meerkamp ter gelegenheid van het 75jarig bestaan van TTV Amstelveen. Wij feliciteren deze sympathieke club met dit prachtige lustrum!

Er waren 90 deelnemers vanuit verschillende regio’s in Nederland. Freddy en Christian hebben beiden opnieuw getoond tot de toppers van hun klasse te behoren. Christian werd uiteindelijk 2e in zijn klasse poule en in het dubbel werd samen de halve finale bereikt. Mooie reclame voor de ontwikkeling van de TTV Diemen Jeugd! Voor de geïnteresseerden hierbij hun indeling en hun resultaten. https://www.toernooi.nl/tournament/D26FFD3B-09C7-4211-91E8-2A09C4581A3D/player/14 https://www.toernooi.nl/tournament/D26FFD3B-09C7-4211-91E8-2A09C4581A3D/player/13

een

Vanwege zijn hoge rating mocht Christian de afdeling Noord Holland, samen met 2 andere jeugdspelers, vertegenwoordigen in de D categorie tijdens de Nederlandse Kampioenschappen tafeltennis. Het jeugdtoernooi werd afgelopen zaterdag 25 maart gehouden in het prachtige Landstede Sportcentrum in Zwolle. Via een zware zevenkamp wist Christian zich met slechts 1 verliespartij  te plaatsen bij de laatste 8 jeugdspelers van Nederland. Een bijzondere prestatie waar hij en ook wij trots op mogen zijn. Christian had zijn zinnen gezet op een finaleplaats en dat leek binnen handbereik. In 5 games verloor hij echter in een gelijkwaardige strijd van zijn tegenstander en dat was flink balen.

Ondanks de uitschakeling kan hij terugkijken op een fantastische tafeltennis dag en een dito resultaat. Gefeliciteerd! Je hebt TTV Diemen/Team IJburg op een waardige manier vertegenwoordigd!

twee

drie

peter erelidHoi allen,

Tijdens de afgelopen ALV ben ik afgetreden als bestuurslid Jeugdzaken. De ontwikkelingen bij de jeugdafdelingen in Diemen en IJburg waar ik mij sterk voor inzet, vragen zoveel aandacht, dat ik mij daar, naast het geven van de lessen, zoveel mogelijk voor wil inzetten. De club wil en verdient een sterke en stabiele jeugdafdeling. Samen met Danny, Kant, Lucia, Martin en Bram in Diemen, Martine, Rachel en Maurice in IJburg en de medewerking van de ouders wordt daar hard aan gewerkt.

Dit jaar ben ik 50 jaar lid van de TTV Diemen en ben dat nog steeds met veel plezier. Tijdens de vergadering kreeg ik als afscheid van het bestuur voor het 50 jarig lidmaatschap en vrijwilliger jeugdzaken/bestuurslid sinds 2011,naast een prachtige bos bloemen en een fles wijn,  een oorkonde uitgereikt waarop ik tot erelid ben benoemd. Dat was voor mij een grote verrassing. Het gebaar waardeer ik zeer en ik ervaar deze benoeming ook als een hele eer!

Maar, ik ben voorlopig nog niet met "Clubpensioen" hoor!

Ik hoop dat er binnenkort iemand komt die tot het bestuur wil toetreden, dan is het team weer compleet. Ik roep iedereen op die een steentje wil bijdragen.

Met sportieve groet,

Peter Fritz

 

Na enige jaren onderbreking o.a. wegens corona vonden op 15 december jl. weer clubkampioenschappen plaats. Gekozen was voor 2 categorieën: recreanten, 6e klasse (B) en jeugd-, 3e en 4e klasse spelers (A). De opkomst was boven verwachting. 14 in de B-categorie en 16 in de A-categorie.

Na de poulefase volgden de kwartfinales in beide categorieën. In de poulefase in divisie A meteen een verrassing. Ramon als eerste geplaatst kwam niet tot de kwartfinales met name omdat hij met een plank speelde overigens. De 3 jeugdleden Christiaan, Freddy en Lucas weerden zich goed maar haalden de kwartfinales niet.

De uitslagen van de kwartfinale (A) met een paar echte thrillers:

Danny – Arnell 2-1

Kees – Martin 0-2

Arie – Tom 2-1

Philip – Mikal 1-2

In de halve finales won Danny van Martin, zijn ploeggenoot, met 2-1. Ook dat was close. Arie, pas bij de club, had niet heel veel kans tegen Mikal (0-2). Om de 3e en 4e plaats won Martin van Arie, die hem met zijn lastige spel nog in de poulefase had geklopt, met 2-0. Danny won regulier van Mikal, zodat Danny clubkampioen werd.

Eindstand categorie A:

  1. Danny
  2. Mikal
  3. Martin
  4. Arie

In de B-categorie bleef Sora verassend Martijn voor in de poule en werd Leobard als competitiespeler onverwacht uitgeschakeld door Ronald. 

De kwartfinales eindigden als volgt:

Sora – Yolande 2-0

Martijn – Ronald 2-0

Frans – Jef 2-1

Jacques – Henk 2-0

De wedstrijd tussen Frans en Jef mondde zoals verwacht uit in een heus schuifduel, dat na een half uur pas gewonnen werd door Frans. De overige uitslagen lagen voor de hand.

IN de halve finales stuitte Martijn opnieuw op Sora, maar won nu wel met 2-1. Frans ging met 2-0 roemloos ten onder tegen Jacques. De strijd om de 3e en 4e plaats won Frans van Sora, die dus na een flitsende toernooistart eindigde als 4e. Jacques en Martijn (oud-ploeggenoten) speelden een spannende finale, waarbij Martijn, die een tijd uit de roulatie was geweest, met 2-1 aan het langste eind trok. 

De jeugd traint  van 17.00 tot 18.00 uur (groep1) en van 18.30 tot 19.30 uur.( groep 2 en 3)

Tot begin van de schoolvakanties zijn de senioren welkom van 19.30 tot 22.30 uur.

 

Vorige week waren ze al kampioen geworden met hun team in de 4e klasse. Afgelopen zaterdag deden ze er nog een schepje bovenop. Uitkomend in de 4e klasse wisten ze plaatsen 1,2 en 4 te bemachtigen. We zijn trots op het Amsterdamse kamioenschap van Lucas en natuurlijk ook op de 2e. plaats van Freddy en de 4e plaats van Christiaan.

Top mannen! Gefeliciteerd! Ga zo door!. Jullie hebben de stijgende lijn te pakken en gaan met de week beter spelen. Volgend seizoen kijken of jullie dat in de 3e klasse doortrekken.

Jeugdteam Diemen 1 kampioen in de 4e klasseDiemen jeugd1

Het eerste team van de Tafeltennis Vereniging Diemen is er in geslaagd het kampioenschap te veroveren in de 4e klasse van de afdeling Noord-Holland. Het team - bestaande uit Lucas Bloemraad, Freddy van den Hooven en Christian Veenhoven - besliste het kampioenschap afgelopen zaterdag met een knappe 8-2 uitzege bij Rapidity in Castricum. Met 74 punten uit 10 wedstrijden gaven zij hun directe concurrent Tempo Team 3 met 7 punten verschil het nakijken.

Na de wedstrijd werden ze uitgebreid gehuldigd met felicitaties, bloemen en een oorkonde.

De TTV Diemen is zeer verheugd met dit prachtige resultaat. Verwacht wordt dat het groeiend aantal talentvolle jeugdleden zowel in Diemen als op IJburg in de nabije toekomst nog meer kampioenen zal opleveren.

 

 

Onze club heeft van de Rabo clubactie een zeer welkom bedrag van € 677,83 ontvangen. Dit komt goed van pas voor de bekostiging van de nieuwe clubshirts.

Wij danken de clubleden die op ons gestemd hebben, de aanhang van clubleden en de overige Diemenaren die met hun stem de plaatselijke sport gesteund hebben.

IMG 20221008 WA0000